Sestavine za 4 do 6 oseb:
- 4 očiščeni postrvji fileji
- 2 rdeči papriki
- 1 koromač
- 1 limona
- 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 žlici suhega belega vina
- sol, bel poper
Priprava:
1 Papriki očistimo, razpolovimo, razsemenimo in zrežemo na nekoliko širše rezance.
2 Koromač očistimo, zrežemo na rezine, te pa na rezance, kakor papriki.
4 Štiri večje kose aluminijaste folije s kuhinjskim čopičem namažemo z oljem. Na sredini naredimo posteljico iz narezane zelenjave, na katero položimo po en postrvji file.
5 Limono razkosamo na osmine, vsak ribji file pa obložimo s po dvema krhljema. Vse začinimo s soljo in sveže mletim poprom, pokapljamo z oljčnim oljem in belim vinom. Folijo nepredušno zapremo, zvitke pa za 20 minut postavimo v pečico, segreto na 180 °C.
Opomba: Jed navadno ponudimo neposredno iz pečice; zvitke položimo na krožnike, potem pa si vsakdo sam odpre zvitek, da uživa tudi v vonjavah.
Krompirjev pire z jogurtom
Sestavine za 4 osebe:
- 900 g krompirja
- 50 g masla
- 50 g jogurta
- sol
- beli poper v zrnu
- nekaj lističev mete
Priprava:
1 Krompir operemo, olupimo, zrežemo na četrtine in pristavimo v hladni vodi. Zavremo, solimo in skuhamo do mehkega; navadno zadostuje 25 minut.
2 Kuhan krompir odcedimo, potem pa ga za minut dve pristavimo, da se izpari.
3 Meto drobno sesekljamo.
4 Izparjenemu krompirju dodamo na koščke zrezano maslo, potem pa ga gladko pretlačimo. Primešamo mu jogurt, sveže mlet beli poper in sesekljano meto ter penasto premešamo.
Iz priloge Opdrta kuhinja!