Bučna kapučino juha

Rok Pervinšek najbolj uživa, ko se lahko zapre v svoj kuharski atelje in ustvarja. To je zanj dobro življenje. Ne potrebuje prav nič drugega. Samo da lahko kuha, predvsem pa krasi hrano.

Objavljeno
17. september 2009 21.06
Jedilnik Roka Pervinška
Jedilnik Roka Pervinška
Bučna kapučino juha

Sestavine:

  • 80 dag bučnega mesa
  • 40 dag masla
  • 20 dag krompirja
  • 2 stroka česna
  • 0,8 l vode ali jušne osnove
  • sol
  • muškatni orešček
  • ščepec popra
  • 200 g sladke smetane
  • 1 dl mleka
  • 10 dag praženih bučnih semen


Priprava:
1.Bučo olupimo in ji odstranimo semena. Meso buče narežemo na manjše koščke, jih prepražimo na maslu, dodamo na kocke narezan krompir in česen ter malo podušimo. Nato prilijemo vodo ali jušno osnovo, vse skupaj začinimo in kuhamo, da postane krompir mehak. Dodamo tekočo sladko smetano in juho s paličnim mešalnikom pretlačimo.
2.Posebej segrejemo mleko, ga z metlico žvrkljamo, da nastane gosta mlečna pena. Juho nalijemo v jušno skodelico, dodamo žličko mlečne pene ter potresemo s sesekljanimi bučnimi semeni.


Nadevane puranje prsi z mandljevo omako


Sestavine:

  • 64 dag puranjih prsi
  • 6 dag belega kruha
  • nekaj žlic mleka
  • 4 dag olja
  • 1 čebula
  • 5 dag hamburške slanine
  • 2 stroka česna
  • muškatni orešček
  • sol, poper
  • 5 dag kuhanega korenja
  • 5 dag kuhanega graha
  • 1 jajce
  • Mandljeva omaka:
  • Sestavine:
  • 125 g mandljevih lističev
  • 3 dag masla
  • 3 dl jušne osnove ali vode
  • 0,5 dl sladke smetane


Priprava:
Nadev: Na olju prepražimo čebulo, ji dodamo slanino, česen, začinimo, dodamo korenje in grah ter vstavimo kruh, mleko in jajce. Vse na rahlo zmešamo. Puranje prsi zarežemo, začinimo in nadevamo. Prsi solimo in jih pečemo, da dosežejo notranjo temperaturo mesa 65 °C. Na maslu prepražimo sesekljane mandljeve lističe, jih zalijemo z jušno osnovo ter dodamo sladko smetano. Pokuhamo, zmiksamo in precedimo, da nastane gosta kremna omaka.

Iz priloge Odprta kuhinja!