Zajčkov ajmoht
Sestavine
½ kunca
2 čebuli
3 korenčki
2 krompirja
žlička soli
šopek peteršilja
listič zelene
listič žajblja
ščepec majarona
nekaj strokov česna
poper
listič luštreka
lovor
1 manjši paradižnik
žlička balzamičnega kisa
Priprava
Kunca narežemo na manjše kose. Nasekljamo čebulo in jo popražimo, da postekleni, dodamo kose kunca in pražimo naprej. Krompir olupimo, zrežemo na kosce in stresemo k mesu. Še malo popražimo. Dodamo preostalo zelenjavo in začimbe, solimo in zalijemo z litrom vode. Počasi kuhamo eno uro. Ko je jed gotova, dodamo žličko balzamičnega kisa.
Polpeti iz cuket (bučk)
Sestavine
3 podolgovate bučke (cukete)
jajce
2 dcl mleka
20 dag moke
žlička soli
poper
1 čebula
olje za cvrenje
Priprava
Bučkam po potrebi odstranimo semena, jih naribamo na rezance in osolimo. Pustimo pol ure, da se odcedi voda, nato jih ožamemo. Iz jajca, moke, mleka in soli zamešamo gosto testo za palačinke ter dodamo poper. Nasekljano čebulo popražimo na olju in dodamo testu. Primešamo še ožete bučke in vse dobro premešamo. V kozici segrejemo olje (1 cm debela plast).
Z žlico zajemamo pripravljeno zmes in jo polagamo v vroče olje. Ko se polpeti zlato rumeno zapečejo na eni strani, jih obrnemo in popečemo še na drugi (dobrih 5 minut na vsaki strani). Ocvrte polagamo na papirnate brisače, da se odcedi odvečno olje.
Paradižnik
s cvetovi divjega luka
Sestavine
4 zreli paradižniki
1 cvet divjega luka
žlica dobrega oljčnega olja
4 male mocarele
sol
Priprava
Paradižnike zrežemo na pol centimetra debele kolobarje. Mocarelo narežemo na kolobarčke. Oboje izmenično razporedimo po plitvem krožniku. Potresemo z osmukanimi cvetki iz cvetnega kobula divjega luka. Rahlo solimo in prelijemo z oljčnim oljem.