Četrtkov jesenski jedilnik

Gobe z gorgonzolo na polenti.

Objavljeno
01. oktober 2012 21.59
Guliver/Stockfood, Odprta kuhinja
Guliver/Stockfood, Odprta kuhinja
Za 4 osebe, lahka priprava, a te jedi ne zamrzujte

 

polenta

150 g instant polente

125 g parmezana

nekaj olja

obloga

200 g srednje velikih šampinjonov

3 žlice oljčnega olja

sok 1 limone

100 g gorgonzole ali podobnega sira

2 žlici oljčnega olja

pest mladih listkov, najbolje rdeče pese

 

Priprava

Polento skuhajte po navodilu z embalaže. Vmešajte nastrgan parmezan in zmes razmažite po peki papirju, da bo visoka približno 1,5 centimetra. Pustite, da se ohladi.

Gobe očistite, bete odstranite, klobuke pa narežite. Tri, štiri minute jih pecite na razgretem olju, nato jih poškropite z limonovim sokom, solite in poprajte.

Gorgonzolo nadrobite, listke rdeče pese operite in osušite.

Ohlajeno polento narežite na osem pravokotnikov, premažite z nekoliko olja in popecite v vroči ponvi. Potem jih privlačno obložite z listki rdeče pese, gobami ter sirom. Še nekaj sveže zmletega popra in pripravljeni so za na mizo.