polenta
150 g instant polente
125 g parmezana
nekaj olja
obloga
200 g srednje velikih šampinjonov
3 žlice oljčnega olja
sok 1 limone
100 g gorgonzole ali podobnega sira
2 žlici oljčnega olja
pest mladih listkov, najbolje rdeče pese
Priprava
Polento skuhajte po navodilu z embalaže. Vmešajte nastrgan parmezan in zmes razmažite po peki papirju, da bo visoka približno 1,5 centimetra. Pustite, da se ohladi.
Gobe očistite, bete odstranite, klobuke pa narežite. Tri, štiri minute jih pecite na razgretem olju, nato jih poškropite z limonovim sokom, solite in poprajte.
Gorgonzolo nadrobite, listke rdeče pese operite in osušite.
Ohlajeno polento narežite na osem pravokotnikov, premažite z nekoliko olja in popecite v vroči ponvi. Potem jih privlačno obložite z listki rdeče pese, gobami ter sirom. Še nekaj sveže zmletega popra in pripravljeni so za na mizo.