275 g krušne moke
50 g polnozrnate moke
vrečka suhega kvasa
žlička soli, žlička sladkorja
5 žlic maka
2 srednje velika olupljena, kuhana in pretlačena krompirja
približno 2,5 dl tople vode
stepeno jajce
Priprava
V veliko skledo presejemo moko, jo pomešamo s kvasom, soljo, sladkorjem in dvema žlicama maka.
Dodamo pretlačen krompir in dovolj vode, da zamesimo bolj trdo testo. Gnetemo ga približno deset minut, potem pa položimo v naoljeno skledo, pokrijemo in pustimo, da 30 minut vzhaja.
Testo zvrnemo na pomokano desko, gnetemo 5 minut, nato ga položimo v naoljen pekač in za eno uro postavimo na toplo, da naraste na dvakratno velikost.
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Površino hlebčka premažemo s stepenim jajcem in potresemo s preostalim makom. Pečemo 45 minut, oziroma dokler ni pečeno - če potrkamo na spodnjo stran hlebca, mora votlo zveneti.