Četrtkov namig za kosilo: Testeninska solata s piščancem, grozdjem in jogurtom

Osvežilna sezonska solata;  priprava 20 minut

Objavljeno
26. september 2013 12.13
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Sestavine:
200 g piščančjih prsi
150 g majhnih testenin
250 g namiznega belega grozdja
1 manjša čebula, drobnjak
3 dl jogurta
2 žlički gorčice, sol, kis, olje

Priprava:
1. Piščančje prsi damo v lonec, dodamo timijan, sol in prilijemo vodo, da je meso pokrito. Pristavimo. Ko zavre, ogenj zmanjšamo in pokrito kuhamo 10 minut.
2. Medtem grozdne jagode razpolovimo in razpečkamo. Stresemo jih v solatno skledo.
3. Čebulo drobno narežemo in dodamo grozdju.
4. Zdaj bo najbrž piščanec že gotov – vzamemo ga iz vode in ohladimo.
5. V lonec dolijemo malo vode (ali nalijemo novo), jo zavremo in v krop stresemo testenine. Skuhamo jih na zob, odcedimo in oplaknemo s hladno vodo.
6. Posebej v posodici zmešamo jogurt, gorčico, olje, kis, sol in poper.
7. Meso narežemo na rezine ali koščke in stresemo v skledo. Dodamo še testenine, vse skupaj prelijemo s polivko in dobro premešamo. Ponudimo ob žitnih polpetah in dušeni špinači.

Opomba: Vodo, v kateri se je kuhalo meso brez testenin, lahko porabimo kot »jušno osnovo« za juho kateri drug dan.