Četrtkov pekoči recept

Začinjena mehiška omaka.

Objavljeno
23. september 2012 22.57
Posodobljeno
27. september 2012 12.00
Klemen Košir, Odprta kuhinja
Klemen Košir, Odprta kuhinja
Sestavine

Za štiri popečene kruhke

2 večja zrela paradižnika

1 manjši zeleni čili

1 manjša čebula

1 strok česna

pest svežega koriandra ali peteršilja

žlička limetinega soka

½ žličke soli

 

Priprava

Paradižnika poparimo s kropom, očistimo in olupimo. Z roko ju stisnemo, da spustita sok, in po želji odstranimo semena, nato meso narežemo na majhne koščke.

Čiliju odstranimo semena, ga prav tako drobno nasekljamo ter dodamo paradižniku, skupaj s sesekljano čebulo, česnom in koriandrom ali peteršiljem.

Solimo, prilijemo limetin sok in dobro premešamo. Če se nam zdi omaka pregosta, dodamo žlico hladne vode. Omako pustimo stati vsaj pol ure, da se okusi prepojijo, nato jo naložimo na sveže popečene rezine kruha.