Kuhani štruklji v maslenem testu,
s skuto in beluši, na omaki
iz graha in belušev
Sestavine za 4 osebe
250 g maslenega testa
300 g skute
150 g belušev
sol, poper
1 jajce
žlica maskarpona
100 g očiščenega mladega graha
dimljena skuta ali sir za okras in okus
nekaj listkov bazilike
parmezan
Priprava
Masleno testo razvaljamo na primerno debelino za štruklje. Skuto pretlačimo, ji dodamo jajce ter sol in poper. Skutni nadev namažemo na testo in dodamo beluše, narezane z lupilcem za krompir na tanke rezine. Štruklje zavijemo v alufolijo in kuhamo pri 90 do 100 stopinjah (tik pod vretjem) v vodni kopeli.
Grah na hitro blanširamo v slanem kropu, pretlačimo skupaj z baziliko in maskarponom, da dobimo gostljato mešanico, ki jo začinimo in pomešamo z nasekljanimi ostanki belušev. Omako po potrebi razredčimo in prevremo. Nato jo podlijemo na krožnik, dodamo narezane štruklje in okrasimo z rezinami dimljene skute ali sira.