Četrtkov recept za zajtrk

Zelenjavni namaz.

Objavljeno
18. september 2012 13.21
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Prisrčen jutranji pozdrav poletja; za 2-3 manjše kozarčke

 

1 jajčevec

2 večja paradižnika

1 bučka

3-4 paprike različnih barv

1 čebula

1/2 dl kisa

3 žlice gorčice

ščep sladkorja

oljčno olje

sol po okusu

 

Priprava

Vso zelenjavo narežemo na kocke in stresemo v široko ponev.

Prilijemo 2 žlici olja in pražimo na srednji moči približno 5 minut. Solimo. Sem in tja ponev pokrijemo, da se zelenjava tudi malce poduši, in pogosto premešamo.

Ko je zelenjava mehka, dodamo kis, gorčico, sladkor in vse skupaj kuhamo še 5 minut. Po želji začinimo s poprom, baziliko, timijanom in česnom.

Nato vroče nalijemo v sterilizirane kozarce za vlaganje in shranimo v hladen, temen prostor. Porabimo do naslednje sezone. Odprt kozarček hranimo v hladilniku.