Sestavine (za eno plast biskvita):
- čokoladni biskvit (sveže pečen ali kupljen)
- 1,5 žličke prahu zelenega čaja mača
- 1-2 žici vročega mleka ali sojinega mleka
- 4 žlice maskarponeja
- 4 žlice sladke smetane
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 1,5 žličke želatine ali agarja, raztopljene v 3 žlicah vode
Priprava:
1. Zeleni čaj mača raztopimo v vročem (sojinem) mleku in pustimo, da se ohladi.
2. Maskarpone zmešamo s sladko smetano. Dodamo sladkor, ohlajeno mešanico mača in raztopljeno želatino oziroma agar.
3. Dobro premešamo.
4. Na dno okroglega pekača položimo plast biskvita in jo prelijemo z nadevom. Če je mešanica pregosta, ji dodamo malo smetane.
5. Za kratek čas jo postavimo v zamrzovalnik, da se strdi. Nato postopek ponovimo z drugo in tretjo plastjo biskvita, potem pa postavimo torto čez noč na hladno.
6. Preden postrežemo, razpustimo pekač in potresemo z naribano čokolado.
Opomba: Torto lahko naredimo v več plasteh ali kar v kozarcih, pri čemer ne potrebujemo želatine. Zeleni čaj mača je zelo skoncentriran, zato je dovolj že manjša količina.