Čompe an skuta

Kar nekaj starih jedi so Toporiši pripravili za naš tedenski jedilnik, tudi čompe z ovčjo skuto. A dodali so še takšne, ki so za bolj razvajen in mesa željan želodec. Pa dober tek!

Objavljeno
14. oktober 2009 13.48
Jedilnik družine Toporiš
Jedilnik družine Toporiš
Čompe an skuta

Sestavine:

  • 6 majhnih neolupljenih krompirjev (čomp) na osebo
  • 1 žlica slane ovčje skute na osebo
  • 4 rezine ovčjega trdega sira


Priprava:
1 Krompir mora biti majhen in čim enakomernejši. V slanem kropu skuhamo neolupljenega.
2 Po šest jih položimo na vsak krožnik, priložimo skuto in sir.


Puranova rulada s šunko

Sestavine:

  • 4 tanki puranovi zrezki
  • 4 rezine domače šunke
  • 2 žlici ovčje skute
  • olje za peko
  • sol, poper
  • 1 jajce
  • 2 žlici drobtin


Priprava:
1 Na vsak puranov zrezek, ki smo ga rahlo posolili, položimo rezino šunke in na tanko razporedimo skuto. Popramo. Zrezke z nadevom previdno zavijemo v rulade in po potrebi zapnemo z zobotrebcem.
2 V globokem krožniku stepemo jajce z malo vode in drobtinami. V zmes previdno povaljamo rulade in jih nato dobro prepečemo v večji količini olja. Ponudimo k čompam. Lahko dodamo nekaj zelenjave, kuhane na sopari.
3 Za okras lahko prepolovimo srednje velike krompirje, jih olupimo in izdolbemo kot skledice. Solimo in ocvremo v cvrtniku. V krompirjevih skledicah ponudimo omako ali majonezo.

Iz priloge Odptra kuhinja!