Sestavine:
- 6 majhnih neolupljenih krompirjev (čomp) na osebo
- 1 žlica slane ovčje skute na osebo
- 4 rezine ovčjega trdega sira
Priprava:
1 Krompir mora biti majhen in čim enakomernejši. V slanem kropu skuhamo neolupljenega.
2 Po šest jih položimo na vsak krožnik, priložimo skuto in sir.
Puranova rulada s šunko
Sestavine:
- 4 tanki puranovi zrezki
- 4 rezine domače šunke
- 2 žlici ovčje skute
- olje za peko
- sol, poper
- 1 jajce
- 2 žlici drobtin
Priprava:
1 Na vsak puranov zrezek, ki smo ga rahlo posolili, položimo rezino šunke in na tanko razporedimo skuto. Popramo. Zrezke z nadevom previdno zavijemo v rulade in po potrebi zapnemo z zobotrebcem.
2 V globokem krožniku stepemo jajce z malo vode in drobtinami. V zmes previdno povaljamo rulade in jih nato dobro prepečemo v večji količini olja. Ponudimo k čompam. Lahko dodamo nekaj zelenjave, kuhane na sopari.
3 Za okras lahko prepolovimo srednje velike krompirje, jih olupimo in izdolbemo kot skledice. Solimo in ocvremo v cvrtniku. V krompirjevih skledicah ponudimo omako ali majonezo.
Iz priloge Odptra kuhinja!