Cvetačna kremna juha, mehiške quesadille in pisana solata

Oktavijan Arama sicer rad kuha, vendar pa v kuhinji ne želi zapraviti več časa, kot je nujno. Eno od njegovih vodil je, da priprava obroka ne vzeme več kot 30 minut.

Objavljeno
22. februar 2011 17.42
Oktavijan Aram, odprta kuhinja
Oktavijan Aram, odprta kuhinja
Cvetačna kremna juha

Sestavine

½ manjše cvetače, ½ l vode
žlička kisle smetane
1 jajce
sol, poper, vegeta, peteršilj

Priprava

Cvetačo razdelimo na majhne cvetke in jo v slani vodi skuhamo do mehkega. S paličnim mešalnikom jo zmečkamo, dodamo poper, po potrebi ščepec vegete in kislo smetano. Jajce razžvrkljamo, vlijemo v juho in na hitro zavremo. Preden juho postrežemo, jo potresemo s sesekljanim peteršiljem.

Quesadille 
z omako guacamole

Sestavine

quesadille

4 pšenične tortilje
15 dag topljivega sira

guacamole

zrel avokado
večji paradižnik, ¼ čebule
sok ½ limete
pol svežega čilija oz. čili po okusu
sol

Priprava

V teflonski ponvi segrejemo tortiljo, dodamo nariban sir in jo prepognemo. Pečemo jo dve minuti na eni strani, obrnemo in nato pečemo še minuto na drugi strani. Površina tortilje se v tem času hrustljavo zapeče, sir pa stopi.

Za omako avokado prepolovimo in izdolbemo meso, dodamo mu drobno narezana paradižnik in čebulo. Vse skupaj pretlačimo, dodamo čili, sol in limetin sok. Z omako prelijemo vroče quesadille.

Pisana solata


Sestavine

mešanica berivke, zelene in rdeče solate, motovilca in rukole
rdeči fižol
koruza
paradižnik češnjevec
sol
2 stroka česna
preliv
žlica gorčice s semeni
2 žlici navadne gorčice
2 žlici oljčnega olja
3 žlice balzamičnega kisa

Priprava

Solato očistimo, operemo in narežemo. Česen drobno nasekljamo.Na krožnike naložimo liste solate, dodamo koruzo, fižol, paradižnik in česen. Solimo. Sestavine za preliv zmešamo in z njim prelijemo solato.