Cvetačna kremna juha
Sestavine
½ manjše cvetače, ½ l vode
žlička kisle smetane
1 jajce
sol, poper, vegeta, peteršilj
Priprava
Cvetačo razdelimo na majhne cvetke in jo v slani vodi skuhamo do mehkega. S paličnim mešalnikom jo zmečkamo, dodamo poper, po potrebi ščepec vegete in kislo smetano. Jajce razžvrkljamo, vlijemo v juho in na hitro zavremo. Preden juho postrežemo, jo potresemo s sesekljanim peteršiljem.
Quesadille
z omako guacamole
Sestavine
quesadille
4 pšenične tortilje
15 dag topljivega sira
guacamole
zrel avokado
večji paradižnik, ¼ čebule
sok ½ limete
pol svežega čilija oz. čili po okusu
sol
Priprava
V teflonski ponvi segrejemo tortiljo, dodamo nariban sir in jo prepognemo. Pečemo jo dve minuti na eni strani, obrnemo in nato pečemo še minuto na drugi strani. Površina tortilje se v tem času hrustljavo zapeče, sir pa stopi.
Za omako avokado prepolovimo in izdolbemo meso, dodamo mu drobno narezana paradižnik in čebulo. Vse skupaj pretlačimo, dodamo čili, sol in limetin sok. Z omako prelijemo vroče quesadille.
Pisana solata
Sestavine
mešanica berivke, zelene in rdeče solate, motovilca in rukole
rdeči fižol
koruza
paradižnik češnjevec
sol
2 stroka česna
preliv
žlica gorčice s semeni
2 žlici navadne gorčice
2 žlici oljčnega olja
3 žlice balzamičnega kisa
Priprava
Solato očistimo, operemo in narežemo. Česen drobno nasekljamo.Na krožnike naložimo liste solate, dodamo koruzo, fižol, paradižnik in česen. Solimo. Sestavine za preliv zmešamo in z njim prelijemo solato.