Diši iz peči

Lahko kosilo za vroče dni, ki nas čakajo v naslednjih dneh! Maja in Eric za torkovo pojedino priporočata ribico za glavno jed. Kako jo pripraviti, pa poglejte v spodnjem receptu! Pa dober tek!

Objavljeno
13. julij 2009 16.58
Jedilnik Maje in Erica
Jedilnik Maje in Erica
Nariban korenček z oljčnim oljem z mandarino

Sestavine za 4 osebe:
  • 6 korenčkov
  • 8 žlic oljčnega olja z mandarino
  • 3 žlice belega balzamičnega kisa z origanom
  • sol, poper iz mlinčka

Priprava:

1 Olupljeno korenje na drobno naribamo, prelijemo z oljem, kisom, soljo in poprom.
2 Postrežemo na krožnike in takoj ponudimo.
3 Okrasimo z nasekljanim peteršiljem.


File ribe v papillotte z namazom Reine Sammut


Sestavine za 4 osebe:

  • 4 ribje fileje (zobatec, oslič, škarpena)
  • 6 paradižnikov
  • 1 kozarec namaza iz zelenih oljk in inčunov Reine Sammut O & Co.
  • oljčno olje s travnimi notami O & Co.
  • mešanico sol in začimbe za ribe O & Co.
  • poper iz mlinčka
  • papir za pečenje ali aluminijasta folija


Priprava:

1 Paradižnike damo za nekaj minut v vročo vodo, da jih lažje olupimo. Odstranimo semena in meso narežemo na kocke.
2 Odrežemo štiri (dovolj velike) kvadrate papirja za pečenje ali aluminijaste folije in na vsakega položimo ribji file. Okoli vsakega položimo paradižnike, posolimo, popopramo in prelijemo z oljčnim oljem.
3 Papir za pečenje zapremo v papillotte in pečemo v pečici 15 minut pri 200 °C. Preden postrežemo, odpremo papillotte in ribji file premažemo z žličko namaza iz zelenih oljk in inčunov Reine Sammut.


Vaniljev sladoled z balzamičnim kisom

 

Sestavine:

  • dober vaniljev sladoled
  • superiorni balzamični kis


Priprava:

1 Sladoled položimo na desertni krožnik in ga prelijemo z eno do dvema žlicama superiornega balzamičnega kisa. Postrežemo takoj.

 

Skoraj vse sestavine lahko nadomestimo s podobnimi, le da bo v tem primeru okus drugačen, pravita zakonca Jean.

 

Iz priloge Odprta kuhinja!