Sestavine za 4 osebe:
- 6 korenčkov
- 8 žlic oljčnega olja z mandarino
- 3 žlice belega balzamičnega kisa z origanom
- sol, poper iz mlinčka
Priprava:
1 Olupljeno korenje na drobno naribamo, prelijemo z oljem, kisom, soljo in poprom.
2 Postrežemo na krožnike in takoj ponudimo.
3 Okrasimo z nasekljanim peteršiljem.
File ribe v papillotte z namazom Reine Sammut
Sestavine za 4 osebe:
- 4 ribje fileje (zobatec, oslič, škarpena)
- 6 paradižnikov
- 1 kozarec namaza iz zelenih oljk in inčunov Reine Sammut O & Co.
- oljčno olje s travnimi notami O & Co.
- mešanico sol in začimbe za ribe O & Co.
- poper iz mlinčka
- papir za pečenje ali aluminijasta folija
Priprava:
1 Paradižnike damo za nekaj minut v vročo vodo, da jih lažje olupimo. Odstranimo semena in meso narežemo na kocke.
2 Odrežemo štiri (dovolj velike) kvadrate papirja za pečenje ali aluminijaste folije in na vsakega položimo ribji file. Okoli vsakega položimo paradižnike, posolimo, popopramo in prelijemo z oljčnim oljem.
3 Papir za pečenje zapremo v papillotte in pečemo v pečici 15 minut pri 200 °C. Preden postrežemo, odpremo papillotte in ribji file premažemo z žličko namaza iz zelenih oljk in inčunov Reine Sammut.
Vaniljev sladoled z balzamičnim kisom
Sestavine:
- dober vaniljev sladoled
- superiorni balzamični kis
Priprava:
1 Sladoled položimo na desertni krožnik in ga prelijemo z eno do dvema žlicama superiornega balzamičnega kisa. Postrežemo takoj.
Skoraj vse sestavine lahko nadomestimo s podobnimi, le da bo v tem primeru okus drugačen, pravita zakonca Jean.
Iz priloge Odprta kuhinja!