Sestavine za 4 osebe:
- 4 zrezke iz goveje bržole
- sol
- poper
- gosja mast
Priprava:
1.Centimeter debele zrezke iz goveje bržole s prsti in dlanmi nekoliko potlačimo in razvlečemo z obeh strani. Narahlo nasolimo in popramo z obeh strani.
2.Na vroči gosji masti ali olju jih na hitro opečemo z obeh strani po nekaj minut, serviramo na krožnik.
Kločavi nudlni iz ajdove moke
Sestavine za 4 osebe:
- 20 dag ajdove moke
- sol
- voda
- 20 dag suhih hrušk
- dve žlici medu
- štamprle šnopsa
Priprava:
1.Iz moke, soli in vode zamesimo ne preveč trdo testo in ga tanko razvaljamo.
2.Hruške do mehkega (približno 30 minut) kuhamo v vreli vodi. Na drobno jih narežemo in zmešamo skupaj z medom ter šnopsem.
3.Majhne kupčke nadeva enakomerno razporedimo po polovici testa, z drugo polovico jih pokrijemo in narežemo na nudlne (štruklje).
4.Z vseh strani jih lepo zapremo in v malo osoljenem kropu kuhamo šest minut.
5.Opomba: Če kločave nudlne delamo kot desert, jih naredimo iz pšenične moke, kuhamo v sladkem kropu in na koncu zabelimo s praženimi drobtinami in sladkorjem.
Iz priloge Odprta kuhinja!