Dobri kločavi nudlni

Mihael se zaveda, da je videz jedi izredno pomemben, zato se je za fotografiranje nudlnov še posebej pripravil in se jim še posebej posvetil. Presodite sami, kakšna fotografija je nastala... Pa dober tek!

Objavljeno
20. oktober 2009 17.43
Jedilnik Mihaela Vrčkovnika
Jedilnik Mihaela Vrčkovnika
Goveja bržola

Sestavine za 4 osebe:
  • 4 zrezke iz goveje bržole
  • sol
  • poper
  • gosja mast


Priprava:
1.Centimeter debele zrezke iz goveje bržole s prsti in dlanmi nekoliko potlačimo in razvlečemo z obeh strani. Narahlo nasolimo in popramo z obeh strani.
2.Na vroči gosji masti ali olju jih na hitro opečemo z obeh strani po nekaj minut, serviramo na krožnik.


Kločavi nudlni iz ajdove moke


Sestavine za 4 osebe:

  • 20 dag ajdove moke
  • sol
  • voda
  • 20 dag suhih hrušk
  • dve žlici medu
  • štamprle šnopsa


Priprava:
1.Iz moke, soli in vode zamesimo ne preveč trdo testo in ga tanko razvaljamo.
2.Hruške do mehkega (približno 30 minut) kuhamo v vreli vodi. Na drobno jih narežemo in zmešamo skupaj z medom ter šnopsem.
3.Majhne kupčke nadeva enakomerno razporedimo po polovici testa, z drugo polovico jih pokrijemo in narežemo na nudlne (štruklje).
4.Z vseh strani jih lepo zapremo in v malo osoljenem kropu kuhamo šest minut.
5.Opomba: Če kločave nudlne delamo kot desert, jih naredimo iz pšenične moke, kuhamo v sladkem kropu in na koncu zabelimo s praženimi drobtinami in sladkorjem.

Iz priloge Odprta kuhinja!