Dobro domače kosilo

Štefka Ocvirk nas še kar razvaja s pravimi domačimi jedmi, z okusi katerih se kar poigra! Odrečemo se lahko le ocvirkom in jih zamenjamo s popečenimi drobtinicami!

Objavljeno
23. julij 2009 17.16
Jedilnik Štefke Ocvirk
Jedilnik Štefke Ocvirk
Tople kumare s smetano

Sestavine:

  • 1 kg krompirja
  • 3 kumare
  • 4 žlice maščobe
  • 2 stroka sesekljanega česna
  • 1 žlica moke
  • sol, poper
  • 1 dl juhe iz kocke
  • ½ lončka kisle smetane


Priprava:

1 Krompir olupimo in skuhamo. Pretlačimo skupaj z vodo, ki je ne sme biti preveč.
2 Kumare naribamo, na maščobi prepražimo česen, da zadiši, dodamo moko in kumare ter zalijemo z decilitrom vroče juhe .
3 Razkuhamo in primešamo k pretlačenemu krompirju.
4 Kuhamo še toliko, da zavre, nato odstavimo in primešamo smetano.
5 Na koncu jed popopramo.


Stročji fižol z ocvirki


Sestavine:

  • 75 dag stročjega fižola
  • 10 dag ocvirkov


Priprava:

1 Stročji fižol skuhamo v slanem kropu.
2 Odcedimo, damo v skledo in potresemo z ocvirki, ki smo jih prej scvrli, toliko da so postekleneli.


Sladoled z bučnim oljem


1-2 kepici vaniljevega sladoleda pokapljamo z bučnim oljem in posujemo z mletimi orehi.

 

Iz priloge Odprta kuhinja!