Sestavine:
- 1 kg krompirja
- 3 kumare
- 4 žlice maščobe
- 2 stroka sesekljanega česna
- 1 žlica moke
- sol, poper
- 1 dl juhe iz kocke
- ½ lončka kisle smetane
Priprava:
1 Krompir olupimo in skuhamo. Pretlačimo skupaj z vodo, ki je ne sme biti preveč.
2 Kumare naribamo, na maščobi prepražimo česen, da zadiši, dodamo moko in kumare ter zalijemo z decilitrom vroče juhe .
3 Razkuhamo in primešamo k pretlačenemu krompirju.
4 Kuhamo še toliko, da zavre, nato odstavimo in primešamo smetano.
5 Na koncu jed popopramo.
Stročji fižol z ocvirki
Sestavine:
- 75 dag stročjega fižola
- 10 dag ocvirkov
Priprava:
1 Stročji fižol skuhamo v slanem kropu.
2 Odcedimo, damo v skledo in potresemo z ocvirki, ki smo jih prej scvrli, toliko da so postekleneli.
Sladoled z bučnim oljem
1-2 kepici vaniljevega sladoleda pokapljamo z bučnim oljem in posujemo z mletimi orehi.
Iz priloge Odprta kuhinja!