Sestavine:
- 1 skodelica kuhane zelene leče
- 2 veliki pesti zelene solate
- 2 rdeča korenja
- 10 orehov, 10 mandljev
- 8 dag mladega kozjega sira
- 1 pest rukole
- 1 zelena bučka
- 3 žlice neoluščenega sezama
- 2 žlici sončničnih semen
- 1 skodelica kuhane ajdove kaše
- 1 pest kalčkov (alfa alfa, sojini ...)
- 1 žlica pinjol
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- jabolčni kis
- ščep himalajske soli
Priprava:
1 Skuhamo lečo in ajdovo kašo ter ju ohladimo, narežemo solato, korenje, bučke in sir na rezine ter jih zmešamo.
2 Na koncu dodamo pest kalčkov, pinjole, sončnično ter sezamovo seme, ki smo ga prej prepražili brez olja, ter kis, olje in sol, ki smo jo prej raztopili v kisu.
Opomba: Ime tej jedi je dal prijatelj Urban Kordeš, ko je bil pri Dragu na kosilu. V solato lahko damo katero koli zelenjavo, ki jo imamo, lahko ji dodamo tudi riž, testenine ipd.
Čičerikin namaz z riževimi napihnjenci
Sestavine:
- 2 skodelici kuhane čičerike
- 1 žlička gorčice
- 1 kisla kumarica ali oljki
- 1 žlička tamari omake
- 1 žlička lanenega olja
- 1 žlica ekstra deviškega olja
- začimbe (česen, čemaž, drobnjak, kari, majaron, origano, mleta kumina)
- 6 riževih napihnjencev (bioloških)
- peteršilj, sveži kalčki
Priprava:
1 Čičeriko namočimo in skuhamo.
2 Nato jo zmeljemo v mešalniku in dodamo vse naštete sestavine in začimbe po okusu.
3 Pripravljen namaz namažemo na riževe napihnjence in ga posujemo s peteršiljem in kalčki.
Iz priloge Odprta kuhinja!