Enostavno dobro

Zdrava in preprosta predjed, hladne kumare s kislo smetano, pa testenine s tuno, ki so začinjene z doma narejeno mešanico začimb. In seveda sladica, tokrat so to pečene paprike. Pa dober tek!

Objavljeno
09. november 2009 13.23
Jedilnik zakoncev Jakopin
Jedilnik zakoncev Jakopin
Smetanove murke (kumare)

Sestavine za 2 osebi:
  • 1 večja kumara
  • 1 skodelica kisle smetane
  • sol, poper
  • rdeča paprika v prahu, 1 strok česna

Priprava:
1 Kumarico olupimo, naribamo na kolobarje, dodamo kislo smetano, sol, poper rdečo papriko in na drobno sesekljan česen.
2 Smetanove murke postrežemo hladne, zato jih prej ohladimo.

Testenine s tuno

Sestavine za 2 osebi:

  • 200 g testenin
  • 1 paradižnik
  • 1 paprika
  • pol čebule
  • dve pločevinki tune v oljčnem olju (po 80 g)
  • vegeta, sol, poper, origano, rožmarin

Priprava:

1 Testenine skuhamo v slanem kropu. Na oljčnem olju, ki ga odlijemo od tune, prepražimo čebulo. Primešamo na kocke narezan in očiščen paradižnik, papriko in začinimo. Dušimo približno 10 minut, malo pred koncem dodamo strta stroka česna in tuno. Dobro premešamo.
2 Testenine odcedimo in primešamo omaki. Na krožniku potresemo s parmezanom, lahko tudi kakšnim drugim sirom. Zraven postrežemo poljubno solato.

Pečene banane s cimetom


Sestavine za 2 osebi:

  • 2 banani
  • 60 g masla
  • cimet, sladka smetana
  • vaniljev sladoled

Priprava:
1 Banani po dolgem prerežemo na pol. V ponvi raztopimo maslo in bananine polovice na hitro popečemo na obeh straneh.
2 Preložimo jih na krožnik in potresemo s cimetom.
3 Zraven lahko dodamo stepeno sladko smetano in/ali kepico vaniljevega sladoleda.

Iz priloge Odprta kuhinja!