Sestavine:
- 1 piščančje prsi
- sol, poper, kari
Priprava:
1 Meso narežemo na zrezke, nasolimo, popopramo in posujemo s karijem.
2 Spečemo na žaru.
Gurmanski krompir z zelišči
Sestavine:
- 4 veliki, čvrsti krompirji
- 1 žlica kumine
- 1 rumenjak
- 2 žlici mešanih sesekljanih zelišč
- (drobnjak, majaron, koromačevi lističi, grenkuljica)
- pribl. 1 dl mleka
- 20 g masla ali margarine
- poper
- 1 ščep muškatnega oreščka
- 1 čajna žlička ostre gorčice
- ½ čajne žličke karija
- 1 žlica sojine omake
- 8 trdo kuhanih jajc
Priprava:
1 Krompir temeljito operemo in kuhamo pribl. 25 minut v vodi s kumino.
2 Kuhane krompirje nekoliko ohladimo, po dolgem razpolovimo in z žličko izvotlimo, da ostane pribl. ½ cm debela stena.
3 Krompirjeve polovice naložimo drugo poleg druge v ognjevarno posodo.
4 Izvotljeno sredico pretlačimo, zmešamo vanjo rumenjak, zelišča, mleko, maslo ali margarino in začinimo s poprom, muškatnim oreščkom, gorčico, karijem in sojino omako.
5 Jajca olupimo in položimo v izvotljene krompirje. Na njih naložimo krompirjevo zmes in jih nato postavimo v ogreto pečico, kjer jih pečemo pribl. 15-20 minut pri 200 °C.
6 Postrežemo z zeleno solato.
Iz priloge Odprta kuhinja!