Harmonija piva in zabave

Do 4. oktobra lahko na Oktoberfestu okušate izvrstna piva iz šestih münchenskih pivovarn, ki ijh predstavljam v nadaljevanju...

Objavljeno
24. september 2009 18.10
Rok Tamše
Rok Tamše
1. Pivovarna Augustiner je najstarejša v Münchnu, deluje od leta 1328, danes pa v njej varijo 12 vrst piva. Za Oktoberfest pripravijo posebno pivo. Tako kot drugi pivovarji se tudi pri njih držijo zakona čistosti (Reinheitsgebot) iz leta 1516, ki je za sestavine zahteval zgolj vodo, hmelj in ječmen.


2. Pivovarna Spaten Franziskaner je bila ustanovljena leta 1363, ponaša se z odličnim pšeničnim pivom.


3. Pivo iz pivovarne Hofbräu varijo od leta 1589. Našli boste tako HB lager kot HB pšenično pivo. Tudi v tej pivovarni se potrudijo s posebno vrsto za največji festival na svetu.


4. Pivovarna Hacker - Pschorr velja za pravo domovinsko na Bavarskem, saj zagovarja tradicijo in lepote dežele. To okusite v njihovem pilsu in pšeničnem pivu pa tudi v specialiteti za Oktoberfest.


5. Pivovarna Löwenbräu, ki deluje od leta 1818, je ena glavnih na festivalu na Terezijinih poljih. Za festival so zvarili lager s 6,1 odstotka alkohola.


6. V pivovarni Paulaner, katere začetki segajo v leto 1634, prav tako pripravijo posebno pivo za Oktoberfest s 6,0 odstotka alkohola.