Sestavine:
- 1,25 kg belih rib
- 20 dag na koleščke narezane čebule
- 1 dl vinskega kisa
- 2 dl rdečega vina
- 20 dag paradižnikov
- sol in poper
- žlička sesekljanega peteršilja
Priprava:
1 Na olju prepražimo pol čebule, damo nanjo razrezane očiščene kose belih rib, še preostalo čebulo, solimo in popramo po okusu in pražimo, dokler meso ne porumeni.
2 Zalijemo z vinskim kisom, vinom, dodamo pretlačene paradižnike, zalijemo z malo vode in počasi kuhamo eno uro. Ne mešamo, le sem ter tja pretresemo posodo. Na koncu potresemo s peteršiljem. Ponudimo s polento.
Francoski stročji fižol v solati
Sestavine:
- 1 kg ozkega stročjega fižola
- 20 dag nakockanega grojerja
- 1 žlička sesekljanega pehtrana
- sol, olje, kis, poper po okusu
Priprava:
1 Fižol v stročju z ozkimi stroki skuhamo v slani vodi. Odcedimo in ohladimo.
2 Uro pred postrežbo ga polijemo z oljem, kisom, premešamo in pustimo na hladnem.
3 Tik pred postrežbo ga potresemo z Sojerjev, zrezanim na drobne kocke, sesekljanim pehtranom, sveže zmletim poprom in premešamo.
Češnje z jogurtom
Sestavine:
- 2 dl smetanovega jogurta
- 2 dag vanilijevega sladkorja
- 25 dag razkoščičenih češenj
Priprava:
1 Zmešamo jogurt in vanilje sladkor, dodamo češnje in naložimo v skodelice.