Sestavine za en obrok:
- 10 g jajčnih testenin
- peteršilj
- 2,5 g čebule
- 2,7 g gomolja zelene
- 4,5 g korenja
- 2,7 g korena peteršilja
- sol
- lovorov list
- črni poper v zrnju
- 3 g koncentrata goveje juhe
- 35 g jušnih kosti
Priprava:
1 Drobno razsekane kosti operemo, blanširamo, prelijemo z mrzlo vodo in počasi kuhamo eno uro.
2 Nato dodamo očiščeno zelenjavo, opečene rezine čebule, jušni koncentrat in začimbe. Kuhamo še pol ure, nato jih odcedimo.
3 V vreli slani vodi zakuhamo testenine. Ko so kuhane, jih oplaknemo z mrzlo vodo in odcedimo ter vložimo v juho.
4 Na koncu dodamo sesekljan peteršilj.
Losos na žaru
Sestavine za en obrok:
- 250 g lososovega fileja
- 20 ml oljčnega olja
- 20 g limone
- 20 g česna
- 10 g peteršilja
- sol
- poper
Priprava:
1 Očiščen file lososa operemo in osušimo s papirnato brisačo. Posolimo, popramo in pokapamo z oljčnim oljem ter ga pustimo v marinadi slabo uro.
2 Nato ga na vročem žaru opečemo z obeh strani.
3 Preostanku olja dodamo sesekljan peteršilj in strt česen ter premešamo. S tako pripravljeno omako prelijemo file, preden ga postrežemo.
4 Postrežemo z blitvo, krompirjem in paradižnikovo solato.
Iz priloge Odprta kuhinja!