Danes Hirt spada med deset največjih avstrijskih pivovarn, na leto pivopivcem ponudi prek 160.000 hektolitrov piva. Pivovarna ima kot ena redkih v Avstriji v lasti tudi 24 izvirov vode, s katero pripravljajo svoje pivo. Pivo hirter je prodrlo na nacionalni trg v 60. letih prejšnjega stoletja, ko so razpadli pivovarski karteli, hirter pa se je vse bolj začel uveljavljati predvsem na Dunaju. Od desetih vrst piva, ki ga varijo, najbolj prepričljivo gasi žejo private pils, priložnostno boste našli festbock, märzen in 1270, proizvajajo pa tudi biopivo. Vsekakor boste ob obisku Celovca ali okolice z lahkoto našli hirterja, okusili pa ga boste tudi v številnih uglednih dunajskih pivnicah in restavracijah. Za deseto izdajo vodnika (Bier Guide) za njih je tudi letos poskrbel Conrad Seidl, novinar časnika Standard. V svoji knjigi popisuje 1100 gostinskih lokalov z omembe vredno ponudbo piva, predstavlja velike, srednje in majhne pivovarne v svoji domovini, priložen pa je tudi koledar s pivskimi festivali severno od Alp.