Kozice s kokosom in medeno omako

Kako pripravimo kozice s kokosom in medeno omako? V voku, kar je hitro in zdravo.

Objavljeno
09. junij 2009 16.41
Posodobljeno
12. junij 2009 11.15
Ona
Ona
Kozice s kokosom in medeno omako


Potrebujemo (za dva):

  • šalotko
  • strok česna
  • žlico rastlinskega olja
  • 2 žlici soka limete
  • žlico medu akacije
  • pol šopka nasekljanega koriandra
  • sol in poper;
  • 150 g moke
  • 250 ml piva,
  • rumenjak,
  • sladkor,
  • 10 kozic,
  • 2 žlici limoninega soka,
  • olje za pečenje,
  • 6 žlic nastrganega kokosa;


S polic z azijsko hrano pa:

  • 3 žlice svetle sojine omake,
  • sambal oelek (pekoča pasta iz čilija, olja in soli)


Priprava:


Za medeno hladno omako šalotko in česen olupimo in nasekljamo. Pomešamo z medom, sojino omako, oljem in limetinim sokom, začinimo s soljo, poprom in samba oelekom. Moko, pivo, rumenjak in po ščepec sladkorja, soli in popra dobro premešamo. Kozice operemo, jih osušimo, solimo in popramo ter pokapamo z nekaj kapljicami limoninega soka. V voku segrejemo olje, kozice potopimo v pivsko testo, jih povaljamo v nastrganem kokosu in jih v voku dve ali tri minute zlato rumeno pečemo. Enkrat jih obrnemo. Na kuhinjskem papirju posušimo in jih ponudimo z medeno omako.