Potrebujemo (za dva):
- šalotko
- strok česna
- žlico rastlinskega olja
- 2 žlici soka limete
- žlico medu akacije
- pol šopka nasekljanega koriandra
- sol in poper;
- 150 g moke
- 250 ml piva,
- rumenjak,
- sladkor,
- 10 kozic,
- 2 žlici limoninega soka,
- olje za pečenje,
- 6 žlic nastrganega kokosa;
S polic z azijsko hrano pa:
- 3 žlice svetle sojine omake,
- sambal oelek (pekoča pasta iz čilija, olja in soli)
Priprava:
Za medeno hladno omako šalotko in česen olupimo in nasekljamo. Pomešamo z medom, sojino omako, oljem in limetinim sokom, začinimo s soljo, poprom in samba oelekom. Moko, pivo, rumenjak in po ščepec sladkorja, soli in popra dobro premešamo. Kozice operemo, jih osušimo, solimo in popramo ter pokapamo z nekaj kapljicami limoninega soka. V voku segrejemo olje, kozice potopimo v pivsko testo, jih povaljamo v nastrganem kokosu in jih v voku dve ali tri minute zlato rumeno pečemo. Enkrat jih obrnemo. Na kuhinjskem papirju posušimo in jih ponudimo z medeno omako.