Krepčilna juha za poletne dni

Tudi poletne dneve lahko popestrijo tople in krepčilne juhice. Za popoldanski ali večerni obrok so kot nalašč. Lahko pa si jo privoščite tudi za kosilo! Dober tek!

Objavljeno
15. julij 2009 17.43
Klavdija Miko
Klavdija Miko
Piščančja juha z jurčki


Potrebujemo:

  • 1,5 l piščančje juhe,
  • 40 dag jurčkov,
  • por,
  • šopek peteršilja,
  • korenje,
  • 5 dag stebelne zelene z zelenjem,
  • 5 dag masla,
  • sol, poper in timijan.

 

Priprava:

Jurčke očistimo in jih narežemo na lističe. Zeleno, korenje in por očistimo in narežemo na tanke rezance. V loncu zavremo vodo, jo malo osolimo in na hitro blanširamo zelenjavo, narezano na rezance. V posodi segrejemo maslo in na njem na hitro prepražimo narezane jurčke, zalijemo s piščančjo uho in prevremo. Dodamo ohlajene rezance zelenjave in počasi kuhamo še nekaj minut. Peteršilj in zelenino zelenje drobno nasekljamo in dodamo juhi. Začinimo še s soljo, poprom in timijanom, malo prevremo in postrežemo.