Kuhanje v dvoje

Simona in Miha Jakopin kuhata prav vsak dan. Ko se Miha v spremstvu Simone vrne iz službe, se lotita pripravljanja kosila. Med tednom so to preprostejše jedi, ob koncu tedna pa tudi kaj zahtevnejšega.

Objavljeno
06. november 2009 17.51
Jedilnik zakoncev Jakopin
Jedilnik zakoncev Jakopin
Bučke, nadevane z mletim mesom in mocarelo

Sestavine za 2 osebi:
  • 2 bučki
  • 25-30 dag mešanega mletega mesa
  • 1 manjša čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 jajce
  • malo naribane mocarele
  • vegeta, sol poper, mleta rdeča paprika
  • 2 žlici olja

Priprava:

1 Čebulo zlato rumeno prepražimo, dodamo mleto meso in počasi dušimo. Vmešamo strt strok česna in začimbe po okusu. Ko je meso dovolj podušeno, ga odstavimo in malo ohladimo. Dodamo jajce in dobro premešamo.
2 Bučke olupimo, operemo in jih prerežemo po dolžini. Odstranimo semena, da dobimo nekakšne čolničke.
3 Bučke posolimo in vdolbinice napolnimo z mletim mesom, po vrhu naribamo malo mocarele in jih položimo na pomaščen pekač. V segreti pečici pečemo 25 minut na 180°C.

Kuskus s papriko


Sestavine za 2 osebi:
  • 1 kavna skodelica kuskusa
  • 1 paprika
  • pol manjše čebule
  • 1 strok česna, 1 žlica masla
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 kavni skodelici vode
  • vegeta, sol poper, kari

Priprava:

1 Na dveh žlicah olja prepražimo narezano čebulo, da postekleni. Papriko očistimo, jo narežemo na kocke in dodamo čebuli. Dušimo približno 5 minut, nato dodamo še strt strok česna in začimbe po okusu ter zalijemo z dvema kavnima skodelicama vode.
2 Ko voda zavre, počasi vmešamo kuskus. Mešamo dve minuti na majhnem ognju in medtem dodamo 1 žlico masla. Posodo pokrijemo, odstavimo in jed pustimo stati še 5 minut.

Palačinke s sadjem

Sestavine za 2 osebi:
  • 2 jajci
  • 150 g moke
  • 3 dl mleka, ki mu dodamo malo slatine
  • sol, žlica sladkorja
    nadev:
  • 250 g zamrznjenega sadja
  • 100 g sladkorja, 1 vaniljev sladkor

Priprava:

1 Jajca, sladkor, moko, mleko in sol zmešamo v gladko maso ter vsaj za 1 uro postavimo v hladilnik. Spečemo 4 palačinke.
2 V ponvi raztopimo sladkor, dodamo vaniljev sladkor in zamrznjeno sadje, ter pokuhamo.
3 Nadevamo palačinke in jih zložimo v trikotnike. Zraven lahko ponudimo še kepico sladoleda.

Iz priloge Odprta kuhinja!