Sestavine za 2 osebi:
- 2 bučki
- 25-30 dag mešanega mletega mesa
- 1 manjša čebula
- 2 stroka česna
- 1 jajce
- malo naribane mocarele
- vegeta, sol poper, mleta rdeča paprika
- 2 žlici olja
Priprava:
1 Čebulo zlato rumeno prepražimo, dodamo mleto meso in počasi dušimo. Vmešamo strt strok česna in začimbe po okusu. Ko je meso dovolj podušeno, ga odstavimo in malo ohladimo. Dodamo jajce in dobro premešamo.
2 Bučke olupimo, operemo in jih prerežemo po dolžini. Odstranimo semena, da dobimo nekakšne čolničke.
3 Bučke posolimo in vdolbinice napolnimo z mletim mesom, po vrhu naribamo malo mocarele in jih položimo na pomaščen pekač. V segreti pečici pečemo 25 minut na 180°C.
Kuskus s papriko
Sestavine za 2 osebi:
- 1 kavna skodelica kuskusa
- 1 paprika
- pol manjše čebule
- 1 strok česna, 1 žlica masla
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 kavni skodelici vode
- vegeta, sol poper, kari
Priprava:
1 Na dveh žlicah olja prepražimo narezano čebulo, da postekleni. Papriko očistimo, jo narežemo na kocke in dodamo čebuli. Dušimo približno 5 minut, nato dodamo še strt strok česna in začimbe po okusu ter zalijemo z dvema kavnima skodelicama vode.
2 Ko voda zavre, počasi vmešamo kuskus. Mešamo dve minuti na majhnem ognju in medtem dodamo 1 žlico masla. Posodo pokrijemo, odstavimo in jed pustimo stati še 5 minut.
Palačinke s sadjem
Sestavine za 2 osebi:
- 2 jajci
- 150 g moke
- 3 dl mleka, ki mu dodamo malo slatine
- sol, žlica sladkorja
- 250 g zamrznjenega sadja
- 100 g sladkorja, 1 vaniljev sladkor
Priprava:
1 Jajca, sladkor, moko, mleko in sol zmešamo v gladko maso ter vsaj za 1 uro postavimo v hladilnik. Spečemo 4 palačinke.
2 V ponvi raztopimo sladkor, dodamo vaniljev sladkor in zamrznjeno sadje, ter pokuhamo.
3 Nadevamo palačinke in jih zložimo v trikotnike. Zraven lahko ponudimo še kepico sladoleda.
Iz priloge Odprta kuhinja!