Kvočevi nudlni

Sobotni recept.

Objavljeno
18. marec 2013 20.07
Posodobljeno
23. marec 2013 11.00
Pri Gerdejevih, Odprta kuhinja
Pri Gerdejevih, Odprta kuhinja
S suhimi hruškami (kvocami) nadevane testenine

testo

500 g moke tip 500

2 jajci, 2 žlički sončničnega olja

žlička kisa, sol

nadev

1 kg zmletih kuhanih suhih hrušk

velika suha žemlja, namočena v mleku

4 žlice kisle smetane

4 jajca

3 žlice sladkorja, po želji cimet

3 žlice drobtin, 2 žlici masla

Priprava

Zmešamo nadev. Segrejemo rahlo soljeno vodo.

Zamesimo testo, ga tanko razvaljamo, izrežemo kroge s premerom 12 cm in na vsakega položimo kupček nadeva. Testo prepognemo čez nadev, da dobimo polmesece. Na robovih testo z vilicami previdno stisnemo, da se plasti sprimeta.

Nudlne v slani vodi kuhamo 10-15 minut. Kuhane poberemo s penovko, odcedimo in za sladico zabelimo z drobtinami, prepraženimi na maslu. Po želji jih lahko tudi posladkorimo.

Opomba: Lahko so sladica, predjed ali glavna jed; če jih ponudimo kot glavno jed, jih zabelimo z ocvirki in za prilogo dodamo solato.