Potrebujemo:
150 g moke
70 g instant polente
1,5 vrečke pecilnega praška
2 jajci
vrečka vaniljevega sladkorja
120 g sladkorja
20 g stopljenega masla
6 žlic olja
2 žlici naribane lupine bio limone
sok 1 limone
100 g kisle smetane
Priprava:
V posodi zmešamo moko, polento in pecilni prašek.
Rumenjake in beljake ločimo. Iz beljakov in vaniljevega sladkorja stepemo trd sneg. Rumenjake, sladkor, maslo in olje penasto stepemo. Dodamo lupinico in sok limone in kislo smetano. Dobro premešamo, nato počasi dodamo še suhe sestavine. Na koncu previdno vmešamo sneg.
Maso vlijemo v pomaščen, z drobtinami posut pekač in pečemo na 180 stopinjah približno 35 minut.
Pečen kolač rahlo nasočimo s toplim mlekom, ga malce ohladimo in potresemo s sladkorjem. Postrežemo z žlico kisle smetane.
Namig: Po želji kolač premažemo s kislo smetano in šele nato posujemo s sladkorjem.