Lizike iz češnjevih paradižnikov

Samo za odrasle. Kaj si o tem misli minister za zdravje, pa tako vemo.

Objavljeno
22. avgust 2012 13.16
Slavka Ilich, Odprta kuhinja
Slavka Ilich, Odprta kuhinja

Za 4 osebe

 

8-12 rdečih in rumenih (ne prezrelih) češnjevcev

žlička mešanice soli in japonskega hrena vasabija

2 žlički tabaska

alkohol (najbolje vodka, a po pameti!)

8-12 lesenih nabodalc

 

Priprava

1. Zavremo vodo in medtem pripravimo še skledo mrzle vode z ledenimi kockami.

2. Oprane češnjevce zarežemo, za nekaj sekund vržemo v vrelo vodo in takoj ohladimo v mrzli, nato jih olupimo in položimo na kuhinjski papir, da se osušijo.

3. Nabodemo jih na paličke in za več ur postavimo v hladilnik, enako steklenico z alkoholom.

4. Za aperitiv pripravimo majhne kozarčke, nalijemo vanje zelo hladno vodko in v vsakega položimo po en češnjevec na palički. Preostale paradižničke položimo v prazne kozarčke ali na krožniček, da jih pomakamo v izbrano začimbo, grizljamo in srkamo.