Namig za ponedeljkovo kosilo: Riž s popečenim radičem štrucarjem

rahlo grenko, a zelo okusno; priprava 10 minut, čas kuhanja 20 minut

Objavljeno
06. februar 2014 12.48
Posodobljeno
10. februar 2014 11.00
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Potrebujemo:
1 glava radiča štrucarja
1 pločevinka vloženega paradižnika
2 stroka česna
1 manjša čebula
oljčno olje
250 - 300 g parboiled riža (ali katera druga vrsta)
sol, poper

Priprava:

Čebulo in česen drobno narežemo in na žlici olja svetlo popražimo.
Dodamo riž, počakamo, da postekleni, nato prilijemo vložen paradižnik in vodo ter odkrito kuhamo po navodilih na embalaži.
Radič štrucar očistimo in prečno narežemo na trakove.
Ponev segrejemo, vanjo stresemo narezan radič in ga na hitro popečemo, le toliko, da oveni.
Odstavimo, solimo, popramo in prelijemo z oljčnim oljem. Prihranimo na toplem.
Kuhan riž naložimo na krožnike in ponudimo s trakovi radiča. Zraven se prileže kos poširane ribe.
Opomba: Čas kuhanja riža je odvisen od vrste. Polnozrnat riž praviloma kuhamo dlje. Lahko izberemo tudi poseben riž za rižoto, pri čemer vročo vodo dolivamo postopoma.