4 hruške
4 žlice sladkorja
200 g maskarponeja
4 žlice sirupa vloženega ingverja
125 g navadne moke
ščepec soli
2 jajci
2 dl mleka
0,75 dl vode
25 g stopljenega masla in še 2 žlici za peko
75 g mandljev v lističih
sladkor v prahu
Priprava
Hruške olupite in narežite na manjše koščke. Skupaj s sladkorjem jih dajte v širšo posodo, dolijte toliko vode, da so pokrite, nato na majhnem ognju kuhajte do mehkega. Posodo tu in tam zavrtite in se prepričajte, da se je ves sladkor raztopil.
Maskarpone zmešajte z ingverjevim sirupom.
Moko stresite v višjo skledo, jo posolite, dodajte stepeni jajci in zmešajte. Nato med stepanjem postopoma prilivajte mleko, zmešano z vodo, nazadnje dodajte še stopljeno maslo. Zmes naj bo gladka.
V ponvi razgrejte malo masla in na njem specite palačinke. Vsako premažite z ingverjevim maskarponejem, obložite s koščki kuhanih hrušk, dodajte nekaj mandljevih lističev, pazljivo zvijte in nazadnje posujte še s sladkorjem v prahu.