Nedeljski jesenski recept

Palačinke s hruškami in ingverjevim maskarponejem.

Objavljeno
01. oktober 2012 22.07
Guliver/Stockfood, Odprta kuhinja
Guliver/Stockfood, Odprta kuhinja
Malce večji izziv, tri četrt ure dela

 

4 hruške

4 žlice sladkorja

200 g maskarponeja

4 žlice sirupa vloženega ingverja

125 g navadne moke

ščepec soli

2 jajci

2 dl mleka

0,75 dl vode

25 g stopljenega masla in še 2 žlici za peko

75 g mandljev v lističih

sladkor v prahu

 

Priprava

Hruške olupite in narežite na manjše koščke. Skupaj s sladkorjem jih dajte v širšo posodo, dolijte toliko vode, da so pokrite, nato na majhnem ognju kuhajte do mehkega. Posodo tu in tam zavrtite in se prepričajte, da se je ves sladkor raztopil.

Maskarpone zmešajte z ingverjevim sirupom.

Moko stresite v višjo skledo, jo posolite, dodajte stepeni jajci in zmešajte. Nato med stepanjem postopoma prilivajte mleko, zmešano z vodo, nazadnje dodajte še stopljeno maslo. Zmes naj bo gladka.

V ponvi razgrejte malo masla in na njem specite palačinke. Vsako premažite z ingverjevim maskarponejem, obložite s koščki kuhanih hrušk, dodajte nekaj mandljevih lističev, pazljivo zvijte in nazadnje posujte še s sladkorjem v prahu.