Nedeljski kruhov recept

Pohane šnite.

Objavljeno
12. september 2012 12.13
Ljubljana 04.09.2012 - Jedi s kruhom.foto:Blaz Samec/DELO
Anita Potočnik, gostilna Čubr
Anita Potočnik, gostilna Čubr

Sestavine

4 rezine maslenega kruha

3 jajca

vaniljev sladkor

sladkor (nekaj za v mleko, nekaj za posip)

2 dl mleka

olje za cvrenje

nekaj ruma

 

Priprava

Maslen kruh (ali navaden bel, ki nam ostaja in je že suh) narežemo na 1,5 cm debele rezine.

Olje segrejemo (kot za cvrtje krofov). Kruhove rezine na hitro pomočimo v mleku, ki smo mu dodali sladkor, vaniljev sladkor in rum (pazimo, da ne pretiravamo, sicer bo kruh razpadel), in takoj nato še v razžvrkljanih jajcih ter takoj ocremo.

Pohane šnite posujemo še s kristalnim sladkorjem.