Nedeljski pekoči recept

Pekoči čokoladni mousse.

Objavljeno
24. september 2012 01.20
Guliver/Stockfood
Guliver/Stockfood
Sestavine

Za 4 ljubitelje drznega - ta se ne zmrzuje

mousse

125 g temne čokolade (s 70 % kakava)

2 jajci

65 g sladkorja

žlica vaniljevega izvlečka

0,8 dl sladke smetane

1-2 žlici drobno nasekljanega čilija

 

okras

1,25 dl stepene sladke smetane

čili, narezan na trakove

 

Priprava

Čokolado stopite v vodni kopeli nad vročo (ne vrelo!) vodo.

Iz beljakov s sladkorjem naredite trd sneg, da se na vrhu začnejo delati vršički. Rumenjaka umešajte z vaniljo.

Sladko smetano stepite, tako da »stoji«, ni pa trda. Dodajte rumenjaka, oboje pa stopljeni čokoladi in nato še sneg.Temeljito, vendar previdno premešajte, da dobite enotno rahlo zmes.

Nalijte jo v štiri steklene kozarčke, pokrijte s plastično folijo in pustite počivati tri ure.

Postrezite s stepeno sladko smetano in na trakove narezanim čilijem.