Za 4 ljubitelje drznega - ta se ne zmrzuje
mousse
125 g temne čokolade (s 70 % kakava)
2 jajci
65 g sladkorja
žlica vaniljevega izvlečka
0,8 dl sladke smetane
1-2 žlici drobno nasekljanega čilija
okras
1,25 dl stepene sladke smetane
čili, narezan na trakove
Priprava
Čokolado stopite v vodni kopeli nad vročo (ne vrelo!) vodo.
Iz beljakov s sladkorjem naredite trd sneg, da se na vrhu začnejo delati vršički. Rumenjaka umešajte z vaniljo.
Sladko smetano stepite, tako da »stoji«, ni pa trda. Dodajte rumenjaka, oboje pa stopljeni čokoladi in nato še sneg.Temeljito, vendar previdno premešajte, da dobite enotno rahlo zmes.
Nalijte jo v štiri steklene kozarčke, pokrijte s plastično folijo in pustite počivati tri ure.
Postrezite s stepeno sladko smetano in na trakove narezanim čilijem.