Nedeljski recept: mariniran goveji jezik

Domača klasika s ščepcem domišljije.

Objavljeno
16. marec 2012 12.39
Maja Apih, Odprta kuhinja
Maja Apih, Odprta kuhinja
Mariniran goveji jezik

prekajen goveji jezik

za 2 oreha mladega ovčjega ali kozjega sira

košček bele redkve

limona

čebula

maslo

oljčno olje, balzamični kis

lovorov list

groba sol, poper v zrnu

rukola za podlago

Priprava

V večjo posodo damo prepolovljeno čebulo, lovor, rezino limone in poprova zrna, na to položimo jezik, narezan na tri kose, ga posolimo ter prelijemo z oljem, segretim maslom, balzamičnim kisom in vodo. Čez dan ga sem in tja malo pogledamo, obrnemo in prelijemo s tekočino.

Po dostojnem namakanju v marinadi pokritega na šibkem ognju kuhamo okoli tri ure. Nato ga olupimo, nekoliko ohladimo in narežemo na tanke rezine.

Pokapamo ga z oljčnim oljem ali maslom in posipamo z nastrgano redkvijo in sirom. Da bo videti še bolj slastno, ga položimo na posteljico iz sveže rukole.