300 g moke
400 ml posnetega jogurta
1 čebula
4 stroki česna
kocka kvasa
poravnana žlička soli
žlička sladkorja
200 g nacefranega mesa prekajene postrvi
sol, peteršilj, drobnjak, timijan, poper
olje za cvrenje
Priprava
Čebulo in česen na drobno nasekljamo in ju na vročem olju dobro prepražimo. Ponvico odstavimo in vse skupaj ohladimo.
V večji posodi kvas raztopimo v malo tople vode, nato dodamo moko, jogurt ter ohlajeno čebulo in česen. Začinimo in s kuhalnico zamešamo (precej tekoče) kvašeno testo. Posodo za dve uri postavimo v hladilnik, da testo počiva.
V večji ponvi dobro segrejemo olje. Vzhajano testo z žlico zajemamo iz posode in miške ocvremo v vročem olju.
Lahko jih postrežemo še tople ali pa počakamo, da se malce ohladijo in jih po želji serviramo z različnimi zelenjavnimi omakami.