Ocvrte miške malo drugače

Ponedeljkov recept.

Objavljeno
25. februar 2013 12.46
Pri Pustotniku, Odprta kuhinja
Pri Pustotniku, Odprta kuhinja
Slane miške s koščki prekajene postrvi

300 g moke

400 ml posnetega jogurta

1 čebula

4 stroki česna

kocka kvasa

poravnana žlička soli

žlička sladkorja

200 g nacefranega mesa prekajene postrvi

sol, peteršilj, drobnjak, timijan, poper

olje za cvrenje

Priprava

Čebulo in česen na drobno nasekljamo in ju na vročem olju dobro prepražimo. Ponvico odstavimo in vse skupaj ohladimo.

V večji posodi kvas raztopimo v malo tople vode, nato dodamo moko, jogurt ter ohlajeno čebulo in česen. Začinimo in s kuhalnico zamešamo (precej tekoče) kvašeno testo. Posodo za dve uri postavimo v hladilnik, da testo počiva.

V večji ponvi dobro segrejemo olje. Vzhajano testo z žlico zajemamo iz posode in miške ocvremo v vročem olju.

Lahko jih postrežemo še tople ali pa počakamo, da se malce ohladijo in jih po želji serviramo z različnimi zelenjavnimi omakami.