Testenine pogrejemo v mikrovalovni pečici ali v ponvi na malo maščobe. Namesto paradižnikove omake uporabimo sveže paradižnike, paradižnikovo mezgo, paradižnik iz pločevinke ali omako prejšnjega dne.
In še en predolg priprave jedi:
Omleta iz testenin, kodrasta solata s čičerko
Sestavine:
- 2 jajci
- 4 žlice paradižnikove omake
- bazilika, peteršilj
- 200-300 g kuhanih testenin
- sir po okusu
- 1 glava kodraste (pisane) solate
- nekaj listov zelja
- 2 žlici kuhane čičerke
- olje, kis, sol, žlička hrenovega namaza
1 V posodi razžvrkljamo jajci s paradižnikovo omako in začimbami. Enakomerno premešamo in v to zmes stresemo kuhane testenine. Premešamo.
2 Solato očistimo, umijemo, zelje narežemo na trakove, vse stresemo v skledo za solato, dodamo kuhano (vloženo) čičerko. Posebej pripravimo polivko iz olja, kisa, soli in hrenovega namaza za pikantnejši okus in prelijemo, tik preden sedemo k mizi.
3 V ponvi segrejemo malo olja in čez zlijemo pripravljeno zmes s testeninami. Obložimo z rezinami sira. Ko je omleta spodaj pečena, jo previdno dvignemo, obrnemo in zlato rjavo popečemo še na drugi strani. Ponudimo s solato.
In še koristen nasvet
Ostanke jedi iz lonca preložimo v manjšo posodico in pokrijemo s pokrovom ali folijo. Ohladimo, postavimo v hladilnik in porabimo v nekaj dneh. Ostankom jedi s testeninami se najlaže izognemo, če suhe testenine pred pripravo stehtamo. Za povprečno družino (dva odrasla in dva otroka) načeloma zadostuje 400 gramov testenin.