Pad thai po moje
Sestavine
200 g riževih rezancev
100 g sojinih kalčkov
100 g mlade špinače
čili po želji
česen
omaka
sok ½ limete
3 žlice lahke sojine omake
žlička sladkorja
arašidi
Priprava
Riževe rezance 10 minut namakamo v topli vodi. Špinačo in kalčke operemo. Nato pripravimo omako: stisnemo pol limete, dodamo sojino omako in sladkor. Na vročem olju prepražimo česen, največ dve minuti. Dodamo odcejene riževe rezance in jim eno minuto pražimo skupaj s česnom. Prelijemo s pripravljeno omako. Kuhamo tri minute. Rezancem dodamo svežo zelenjavo in kuhamo še tri do pet minut. Jed na krožniku potresemo z arašidi.
Vitaminski sok
Sestavine za 1 l soka
7 pomaranč (približno 1 kg)
žlička sveže naribanega ingverja
2 korenčka
Priprava
Pomaranče, ingver in korenje damo v multipraktik in zmiksamo. Nalijemo v kozarce in takoj ponudimo.
Panakota
Sestavine
250 ml sladke smetane
25 g sladkorja
listič bele želatine
2 žlički domače marmelade
Priprava
V kozici segrejemo smetano in sladkor. Ko zavre, temperaturo znižamo in kuhamo še 10 minut. Medtem listič želatine prelijemo z vodo in pustimo 5 do 10 minut, da se zmehča. Nato jo ožamemo in dodamo topli smetani. Mešamo, dokler se želatina ne raztopi. Kremo vlijemo v dva modelčka in jo na hladnem (lahko tudi v hladilniku) pustimo, da se strdi. Panakoto postrežemo z žličko domače marmelade.