Pad thai malo drugače, vitaminski sok in panakota

Priprava hrane mora biti po mnenju Oktavijana Arama hitra, saj se pri predolgi kuhi veliko koristnih snovi uniči. Ključno pa je, da je hrana zdrava in bogata z različnimi snovmi, ki jih telo potrebuje za čim boljše delovanje.

Objavljeno
22. februar 2011 18.16
Oktavijan Aram, odprta kuhinja
Oktavijan Aram, odprta kuhinja
Pad thai po moje

Sestavine

200 g riževih rezancev
100 g sojinih kalčkov
100 g mlade špinače
čili po želji
česen
omaka
sok ½ limete
3 žlice lahke sojine omake
žlička sladkorja
arašidi

Priprava

Riževe rezance 10 minut namakamo v topli vodi. Špinačo in kalčke operemo. Nato pripravimo omako: stisnemo pol limete, dodamo sojino omako in sladkor. Na vročem olju prepražimo česen, največ dve minuti. Dodamo odcejene riževe rezance in jim eno minuto pražimo skupaj s česnom. Prelijemo s pripravljeno omako. Kuhamo tri minute. Rezancem dodamo svežo zelenjavo in kuhamo še tri do pet minut. Jed na krožniku potresemo z arašidi.

Vitaminski sok

Sestavine za 1 l soka

7 pomaranč (približno 1 kg)
žlička sveže naribanega ingverja
2 korenčka

Priprava

Pomaranče, ingver in korenje damo v multipraktik in zmiksamo. Nalijemo v kozarce in takoj ponudimo.

Panakota


Sestavine

250 ml sladke smetane
25 g sladkorja
listič bele želatine
2 žlički domače marmelade

Priprava

V kozici segrejemo smetano in sladkor. Ko zavre, temperaturo znižamo in kuhamo še 10 minut. Medtem listič želatine prelijemo z vodo in pustimo 5 do 10 minut, da se zmehča. Nato jo ožamemo in dodamo topli smetani. Mešamo, dokler se želatina ne raztopi. Kremo vlijemo v dva modelčka in jo na hladnem (lahko tudi v hladilniku) pustimo, da se strdi. Panakoto postrežemo z žličko domače marmelade.