Sestavine:
- piščančji hrbet
- koren zelene
- mlada bučka
- večji krompir
- suhe začimbe
- kokošja jušna kocka
- peteršilj
Priprava:
1 V večjem loncu skuhamo piščančji hrbet s suhimi začimbami. Zelenjavo očistimo, narežemo na kocke in dodamo juhi.
2 Ko sta meso in zelenjava kuhana, precedimo juho v drugo posodo. Dodamo jušno kocko.
3 Kuhano zelenjavo in meso, ki smo ga odluščili od kosti, damo v mešalnik in na hitro zmiksamo. Vrnemo v juho in premešamo. Potresemo z nasekljanim peteršiljem.
Špageti iz pečice
Sestavine:
- 500 g tankih špagetov
- 300 g mlete govedine
- 3 čebule
- 200 g kečapa ali paradižnikove mezge
- 100 g parmezana ali topljenega sira (kačkavalj)
- sol, poper
- bazilika, peteršilj
- olje
Priprava:
1 V večji posodi na olju prepražimo nasekljano čebulo. Ko postekleni, dodamo mleto meso in ga dobro prepražimo. Solimo in popramo. Dodamo kečap in kozarec vode ter kuhamo deset minut z dodatkom bazilike in peteršilja.
3 V veliko vode skuhamo špagete, jih odcedimo in prelijemo z vročo vodo.
4 Globok pekač namažemo z oljem, na dno razporedimo pol špagetov. Prelijemo z mesom in naložimo drugo polovico špagetov. Potresemo s sirom.
5 Pekač pokrijemo z aluminijasto folijo in damo v pečico na 200 °C za 20 minut. Jed je gotova, ko se sir stopi.
6 Za prilogo priporočam zeljnato solato.
Hitra palačinka
Sestavine:
- 2 jajca
- 50 g moke
- začimbni posip
- nasekljana slanina, pariška salama, klobasice ...
Priprava:
1 Razmešamo jajca in jih začinimo. Dodamo moko in dobro premešamo.
2 V to zmes damo izbrano prilogo in palačinko spečemo v ponvi po obeh straneh.
3 Narežemo na kocke in postrežemo s solato.
Iz priloge Odprta kuhinja!