300 g riža za rižote
600 g težka buča hokaido
1 čebula
3 žlice masla
7,5 dl zelenjavne jušne osnove
60 g naribanega parmezana
sol, poper, žajbelj
Priprava
Pečico segrejte na 175 stopinj.
Bučo izdolbite, odstranite peške, meso pa narežite na manjše koščke, zavijte v aluminijevo folijo in v pečici pecite pol ure.
Vmes na žlici masla prepražite nasekljano čebulo, dodajte riž, in ko postekleni, postopoma prilivajte jušno osnovo. Večkrat premešajte. Riž bo načeloma kuhan, ko bo popil vso tekočino.
Deset minut pred koncem pazljivo dodajte bučno meso. Pred postrežbo vmešajte še preostalo maslo ter parmezan, solite in poprajte.
Rižoto lahko postrežete v izdolbeni buči. To prej pogrejte: na peki papirju jo za približno 15 minut postavite v pečico, ogreto na 120 stopinj. Okrasite z žajbljevimi listi.