Petkov jesenski recept

Bučna rižota.

Objavljeno
01. oktober 2012 22.02
Guliver/Stockfood, Odprta kuhinja
Guliver/Stockfood, Odprta kuhinja
Lahka priprava, lep končni videz

 

300 g riža za rižote

600 g težka buča hokaido

1 čebula

3 žlice masla

7,5 dl zelenjavne jušne osnove

60 g naribanega parmezana

sol, poper, žajbelj

 

Priprava

Pečico segrejte na 175 stopinj.

Bučo izdolbite, odstranite peške, meso pa narežite na manjše koščke, zavijte v aluminijevo folijo in v pečici pecite pol ure.

Vmes na žlici masla prepražite nasekljano čebulo, dodajte riž, in ko postekleni, postopoma prilivajte jušno osnovo. Večkrat premešajte. Riž bo načeloma kuhan, ko bo popil vso tekočino.

Deset minut pred koncem pazljivo dodajte bučno meso. Pred postrežbo vmešajte še preostalo maslo ter parmezan, solite in poprajte.

Rižoto lahko postrežete v izdolbeni buči. To prej pogrejte: na peki papirju jo za približno 15 minut postavite v pečico, ogreto na 120 stopinj. Okrasite z žajbljevimi listi.