Petkov krompirjev recept

Krompirjevi ražnjiči s sirom in paradižnikovo omako. Lahka priprava.

Objavljeno
08. oktober 2012 18.13
Guliver/Stockfood, Odprta kuhinja
Guliver/Stockfood, Odprta kuhinja
Sestavine

12 majhnih krompirjev

sol, poper, 4 žlice sončničnega olja

100 g brieja

žlica sesekljanega svežega rožmarina

paradižnikova omaka

1 čebula, strok česna

3 žlice oljčnega olja

majhna pločevinka pelatov (400 g)

1/2 žličke posušenega timijana

4 suhi paradižniki v olju

sol, poper, žlica sesekljane sveže bazilike

 

Priprava

Krompir operemo, skuhamo v slani vodi (približno 20 minut), odcedimo, oplaknemo z mrzlo vodo in pustimo, da se ohladi.

Hladne krompirje razpolovimo, polovičke nanizamo na lesena nabodala, posolimo in popopramo. Nabodala 3 do 4 minute pečemo na žaru in jih pri tem obračamo. Tik pred koncem na krompir položimo koščke brieja in pečemo še toliko časa, da se sir začne topiti. Preden postrežemo, ražnjiče potresemo z rožmarinom.

Za omako olupimo čebulo in česen ter ju drobno sesekljamo. Suhe paradižnike odcedimo in tanko narežemo. Čebulo in česen popražimo na žlici oljčnega olja. Dodamo pelate skupaj s sokom in vse skupaj dobro pretlačimo. V omako vmešamo še timijan in koščke suhega paradižnika, posolimo in popopramo ter pustimo, da v odkriti posodi vre okoli 20 minut.

Omako prelijemo v manjšo skodelico in potresemo s sesekljano baziliko.