12 majhnih krompirjev
sol, poper, 4 žlice sončničnega olja
100 g brieja
žlica sesekljanega svežega rožmarina
paradižnikova omaka
1 čebula, strok česna
3 žlice oljčnega olja
majhna pločevinka pelatov (400 g)
1/2 žličke posušenega timijana
4 suhi paradižniki v olju
sol, poper, žlica sesekljane sveže bazilike
Priprava
Krompir operemo, skuhamo v slani vodi (približno 20 minut), odcedimo, oplaknemo z mrzlo vodo in pustimo, da se ohladi.
Hladne krompirje razpolovimo, polovičke nanizamo na lesena nabodala, posolimo in popopramo. Nabodala 3 do 4 minute pečemo na žaru in jih pri tem obračamo. Tik pred koncem na krompir položimo koščke brieja in pečemo še toliko časa, da se sir začne topiti. Preden postrežemo, ražnjiče potresemo z rožmarinom.
Za omako olupimo čebulo in česen ter ju drobno sesekljamo. Suhe paradižnike odcedimo in tanko narežemo. Čebulo in česen popražimo na žlici oljčnega olja. Dodamo pelate skupaj s sokom in vse skupaj dobro pretlačimo. V omako vmešamo še timijan in koščke suhega paradižnika, posolimo in popopramo ter pustimo, da v odkriti posodi vre okoli 20 minut.
Omako prelijemo v manjšo skodelico in potresemo s sesekljano baziliko.