1800 g ličija iz pločevinke s sokom vred
150 g glukoze
30 g akacijevega medu
250 g sladkorja
sneg/meringa
125 g vode
600 g sladkorja
250 g beljakov (10 jajc)
Priprava
Najprej pripravimo sneg/meringo: ločimo beljake in rumenjake, beljake stepemo. Vodo in sladkor skuhamo pri 120 stopinjah in še vroče med stalnim stepanjem primešamo beljakom; stepamo, dokler se zmes ne ohladi, tako dobimo gosto peno.
Tekočino vloženega ličija zmešamo z glukozo, medom in sladkorjem in segrejemo na 80 stopinj. Ohladimo.
Sadeže ličija pretlačimo s paličnim mešalnikom, dodamo sladkorni tekočini in na koncu nežno primešamo sneg. Prelijemo v kovinsko posodo, v kateri bomo sorbet zamrznili, in damo za nekaj ur v zamrzovalnik. Vmes večkrat premešamo z vilicami in metlico za stepanje, da preprečimo nastanek ledenih kristalov.