Petkov maratonski jedilnik: peresniki v sladki solati

Tek je vzdržljivostni šport, zato so tu pomembni ogljikovi hidrati, ki delujejo kot gorivo.

Objavljeno
19. oktober 2011 09.20
Posodobljeno
21. oktober 2011 12.00
Mitja Mori, Anita Kos, Odprta kuhinja
Mitja Mori, Anita Kos, Odprta kuhinja

Peresniki v sladki solati

Sestavine

500 g peresnikov

200 g suhih fig

150 g malih kroglic mocarele

½ melone

50 g rukole

Priprava

Testenine skuhamo po navodilih. Ohlajene zmešamo z razpolovljenimi kroglicami mocarele, na kocke narezano melono, figami, narezanimi na trakove, in listi rukole.

Mafini s tropskim sadjem

Sestavine za 12 modelčkov


230 g moke

10 g pecilnega praška

100 g tropskega sadja v koščkih

1 jajce

50 g sladkorja

vrečka vaniljevega sladkorja

50 g repičnega olja

mleko

Priprava

Moko skupaj s pecilnim praškom presejemo.  V drugi skledi zmešamo jajce in sladkor ter malo mleka, 
da se sladkor raztopi. Dodamo koščke tropskega sadja in moko ter
vse skupaj zmešamo v primerno gosto maso. 
Po potrebi dodamo mleko. Maso vlijemo v modelčke in pečemo 15–20 minut 
pri 180 ºC.