1 kg kotletov svežega morskega psa (morske mačke)
½ kg svežega fižola v zrnju (češnjevec)
1 por, 3 stroki česna
1 čajna žlička sladke mlete paprike
ščepec svežega timijana
oljčno olje
črni poper v zrnju, sol
2 jedilni žlici balzamičnega kisa (lahko tudi sok ene limone)
1 večje korenje, rezina zelene
1 manjši krompir
2 posušena paradižnika
polovica čebule, glava česna
lovor, šetraj
Priprava:
Sveži fižol oluščimo in ga denemo kuhat v hladno vodo skupaj z jušno zelenjavo. Kuhamo ga približno 25 minut, na koncu solimo, pustimo stati, da se nekoliko ohladi, ter ga odcedimo in odstranimo kuhano zelenjavo in lovor.
Kotlete morskega psa popivnamo s krpo in jih popečemo na vročem oljčnem olju, približno dve minuti na vsaki strani. Med pečenjem vsako stran blago posolimo.
Fižol prestavimo v skledo, dodamo na trakove narezan por, tri drobno sesekljane stroke česna in sveže natrt črni poper s soljo. Medtem so se kotleti nekoliko ohladili, z roko jih natrgamo na koščke in prestavimo v solato. Začinimo z žličko sladke mlete paprike in svežim timijanom ter zabelimo z oljčnim oljem in balzamičnim kisom. Še enkrat dobro premešamo in ponudimo.