Petkov namig za kosilo: Juha iz rdeče paprike z gorgonzolo

Izvrstna juhica iz zadnjih poletnih pridelkov; priprava 10 minut, čas kuhe 10 minut

Objavljeno
11. oktober 2013 15.55
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Sestavine:
6 mesnatih rdečih paprik (kurtovska kapija, rog)
manjša čebula
žlička masla
žlica moke
sol, poper
50–100 g gorgonzole
1/2 kozarca belega vina

Priprava:
1. Paprike in čebulo očistimo in narežemo. Stresemo v lonec, prilijemo vodo, da pokrije zelenjavo, nato pokrito kuhamo 15–20 minut, da se paprika povsem zmehča.
2. Kuhane paprike pretlačimo s paličnim mešalnikom in juho skozi pasirko precedimo v novo posodo, da odstranimo večje moteče koščke lupine.
3. V lonec damo košček masla, ga raztopimo, potresemo z moko, krepko premešamo in postopno prilivamo paprično juho, vino in po potrebi še malo vode.
4. Solimo, popramo, prevremo in ponudimo z gorgonzolo, ki zaokroži okus.
5. Po juhi postrežemo ocvrte sardelice in krompirjevo solato.