Petkov namig za kosilo: Pečena orada

petek je dan za ribe; priprava 5 minut, čas peke 15–20 minut

Objavljeno
23. februar 2014 22.35
PEČENA ORADA
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Potrebujemo:

4 očiščene orade

1 eko limona

1 glavica česna

sol, oljčno olje

2 večji čebuli

kozarec belega vina

 

Priprava:

Očiščene ribe natremo s česnom, solimo, vanje trikrat zarežemo in v zareze vstavimo rezine oprane limone.

V primeren pekač na dno stresemo na kolobarje narezano čebulo in česen, nanju pa položimo pripravljene orade.

Vse skupaj pokapamo z oljčnim oljem in postavimo v segreto pečico za 15–20 minut, odvisno od velikosti rib, oziroma za toliko časa, da plavuti zlahka odstranimo. Med peko prilijemo belo vino.

Pečeno orado ponudimo s kuhanim krompirjem in blanširano zelenjavo. Za posladek naj bo jogurtov napitek s sadjem.