Petkov pekoči recept

Marinirane pikantne oljke.

Objavljeno
23. september 2012 23.02
Posodobljeno
28. september 2012 12.00
imo*OLJKE
Klemen Košir, Odprta kuhinja
Klemen Košir, Odprta kuhinja
Sestavine

20 dag izkoščičenih zelenih vloženih oljk

10 dag izkoščičenih črnih vloženih oljk

1 manjša pomaranča ekološke pridelave

1 manjša limona ekološke pridelave

4 žlice oljčnega olja

žlička ostre paprike v prahu

žlička suhega timijana ali origana


 

Priprava

Oljke odcedimo in damo v večjo skledo. Začinimo jih z oljčnim oljem, ostro papriko ter timijanom ali origanom.

Pomarančo in limono speremo pod tekočo vodo, jima odrežemo vrh in dno ter ju narežemo na tanjše kolobarje. Odstranimo vsa semena in narežemo kolobarje na trikotnike, pri čemer sledimo strukturi sadeža. Tako pripravljene koščke dodamo oljkam, dobro premešamo in pustimo v hladilniku vsaj en dan, da se sestavine prepojijo.

Ponudimo kot odlično predjed, skupaj s svežim belim kruhom.