½ kg tempeha v kolobarju ali pravokotniku
skodelica kokosove moke
olje za cvrenje
cvrtne srajčke
10 dag pirine ali bele moke
2,5 dcl mineralne vode
žlička ingverja v prahu
žlička mletega česna
žlička kurkume
2 žlički soli
Priprava
V skledi dobro zmešamo moko z mineralno vodo in začimbami, da dobimo tekočo maso, podobno kot za palačinke.
Tempeh narežemo na približno pol centimetra debele kolobarje ali trakove in jih pomočimo v testo.
Na papir za peko potresemo kokosovo moko, nanjo položimo namočene koščke tempeha in jih nežno povaljamo po vseh straneh, da se kokos prime celotne površine. Za pol ure jih damo v hladilnik.
V posodi za cvrenje segrejemo olje in v njem na srednje močnem ognju ocvremo tempeh po obeh straneh. Odcedimo ga na papirnati brisači, nato pa preložimo v posodico s pokrovom.