Petkov popotni recept

Tempehovi ocvrtki - hitro pripravljen vir energije.

Objavljeno
10. avgust 2012 17.05
Klemen Košir, Odprta kuhinja
Klemen Košir, Odprta kuhinja
Sestavine za 4 osebe

½ kg tempeha v kolobarju ali pravokotniku
skodelica kokosove moke
olje za cvrenje
cvrtne srajčke
10 dag pirine ali bele moke
2,5 dcl mineralne vode
žlička ingverja v prahu
žlička mletega česna
žlička kurkume
2 žlički soli

Priprava

V skledi dobro zmešamo moko z mineralno vodo in začimbami, da dobimo tekočo maso, podobno kot za palačinke.
Tempeh narežemo na približno pol centimetra debele kolobarje ali trakove in jih pomočimo v testo.

Na papir za peko potresemo kokosovo moko, nanjo položimo namočene koščke tempeha in jih nežno povaljamo po vseh straneh, da se kokos prime celotne površine. Za pol ure jih damo v hladilnik.

V posodi za cvrenje segrejemo olje in v njem na srednje močnem ognju ocvremo tempeh po obeh straneh. Odcedimo ga na papirnati brisači, nato pa preložimo v posodico s pokrovom.