250 g moke
50 g sladkorja
2 žlički pecilnega praška
1/4 žličke soli
75 g masla
120 ml mleka
1 jajce
po želji: rozine, drugo suho sadje, koščki čokolade
Priprava
Pečico segrejemo na 200 stopinj.
Moko presejemo v skledo, dodamo pecilni prašek, sol, sladkor in maslo v kosmičih. Naredimo kašico. (To lahko pripravimo že zvečer in shranimo v hladilniku.)
Posebej razžvrkljamo jajca z mlekom.
K moki zlijemo jajčno zmes in hitro zgnetemo mehko redko testo. Po želji vmešamo izbrane dodatke.
Testo zvrnemo na pomokano delovno površino, s prsti ga »povaljamo« oziroma pogladimo na prst debelo. Z modelčkom za piškote izrežemo kroge (ostanke zgnetemo skupaj in znova izrežemo), še hitreje testo razrežemo na kvadrate ali pa večji krog razrežemo kakor torto na 6 do 8 delov in nato kose med seboj malce odmaknemo, saj med peko malenkost narastejo.
Preložimo jih na pekač s peki papirjem, premažemo z mlekom in postavimo v segreto pečico za 15 minut.