Petkov recept za zajtrk

Angleški jutranji kruhki.

Objavljeno
18. september 2012 13.24
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Za kraljevski zajtrk. Je kje še kdo, ki bo preskočil domač zajtrk? Za en pekač

 

250 g moke

50 g sladkorja

2 žlički pecilnega praška

1/4 žličke soli

75 g masla

120 ml mleka

1 jajce

po želji: rozine, drugo suho sadje, koščki čokolade

 

Priprava

Pečico segrejemo na 200 stopinj.

Moko presejemo v skledo, dodamo pecilni prašek, sol, sladkor in maslo v kosmičih. Naredimo kašico. (To lahko pripravimo že zvečer in shranimo v hladilniku.)

Posebej razžvrkljamo jajca z mlekom.

K moki zlijemo jajčno zmes in hitro zgnetemo mehko redko testo. Po želji vmešamo izbrane dodatke.

Testo zvrnemo na pomokano delovno površino, s prsti ga »povaljamo« oziroma pogladimo na prst debelo. Z modelčkom za piškote izrežemo kroge (ostanke zgnetemo skupaj in znova izrežemo), še hitreje testo razrežemo na kvadrate ali pa večji krog razrežemo kakor torto na 6 do 8 delov in nato kose med seboj malce odmaknemo, saj med peko malenkost narastejo.

Preložimo jih na pekač s peki papirjem, premažemo z mlekom in postavimo v segreto pečico za 15 minut.