Sestavine:
- 25 dag fižola
 - 1 kg kislega zelja
 - ocvirki za zabelo
 - 70 dag krompirja
 - 50 dag bele moke
 - 2 žlici ocvirkove masti
 
Priprava:
1Fižol, namočen čez noč, in zelje skuhamo posebej, potem oboje odcedimo, pri čemer malo tekočine prihranimo, in zmešamo. Mešanica naj ne bo prav gosta, po potrebi dodamo tekočino. Zabelimo z ocvirki. Malo naj stoji.
2Krompir olupimo, narežemo na koščke in damo kuhat v slan krop. Vode naj bo dvakrat več kot krompirja. Ko je na pol kuhan, stresemo nanj moko, in ko prevre, v sredini s kuhalnico naredimo luknjo. Na šibkem ognju kuhamo še 30 minut. Potem precej žgančevke odlijemo, krompir z moko dobro zmešamo, če je treba, prilivamo žgančevko in še v loncu zabelimo s pol raztopljene maščobe. Nato žgance z vilicami in kuhalnico nadrobimo v skledo in zabelimo s preostalimi ocvirki.
3	Zelje in fižol damo na krožnike, žgance pa zajemamo iz skupne sklede.
Puding z ribezom
Sestavine:
- vaniljev puding
 - rdeči ribez
 
 Priprava:
Zamrznjen rdeči ribez, borovnice ali drugo jagodičevje damo v skodelice in prelijemo z vročim pudingom. Postrežemo hladno.
Iz priloge Opdrta kuhinja!
				
						   
					
        
          
          
                        












