Za 50 minut dela, lahka priprava
Sestavine
2 jajci
ščepec soli
200 g moke
100 g sladkorja
2,5 dl suhega belega vina
5 zrelih jabolk, na primer kosmačev
2 žlici limonovega soka
2 žlici sladkorja v prahu
žlica cimeta
olje za cvrenje
Priprava
Ločite beljaka od rumenjakov. Beljaka stepajte s ščepcem soli, dokler se na vrhu ne začnejo delati vršički.
Zmešajte moko, sladkor, rumenjaka in vino, nato narahlo vmešajte še sneg.
Jabolka olupite, odstranite peščišče, narežite na kolobarje in poškropite z limonovim sokom. Nato jih pomočite v testo in v vročem olju po obeh straneh ocvrite do zlatorjave barve. Odcedite na vpojnem papirju.
Za konec ocvrtke posujte z dišečo mešanico sladkorja v prahu in cimeta.