Ponedeljkov jesenski recept

Jabolčni ocvrtki s cimetom.

Objavljeno
01. oktober 2012 13.58
Guliver/Stockfood, Odprta kuhinja
Guliver/Stockfood, Odprta kuhinja

Za 50 minut dela, lahka priprava

Sestavine

 

2 jajci

ščepec soli

200 g moke

100 g sladkorja

2,5 dl suhega belega vina

5 zrelih jabolk, na primer kosmačev

2 žlici limonovega soka

2 žlici sladkorja v prahu

žlica cimeta

olje za cvrenje

 

 

Priprava

Ločite beljaka od rumenjakov. Beljaka stepajte s ščepcem soli, dokler se na vrhu ne začnejo delati vršički.

Zmešajte moko, sladkor, rumenjaka in vino, nato narahlo vmešajte še sneg.

Jabolka olupite, odstranite peščišče, narežite na kolobarje in poškropite z limonovim sokom. Nato jih pomočite v testo in v vročem olju po obeh straneh ocvrite do zlatorjave barve. Odcedite na vpojnem papirju.

Za konec ocvrtke posujte z dišečo mešanico sladkorja v prahu in cimeta.