800 g krompirja, ki se ne razkuha
200 g buče, olupljene in brez semen
jajce
1-2 žlici krompirjevega škroba
sol
muškatni orešček
nevtralno olje za peko
Priprava
Krompir olupimo in naribamo, prav tako bučo. Oboje zavijemo v vlažno kuhinjsko krpo in dobro ožmemo, tekočino prestrežemo. Krompirjev sok pustimo nekaj časa stati, potem ga odlijemo, da na dnu sklede ostane škrob. Nariban krompir in bučo pomešamo z jajcem in krompirjevim škrobom, solimo in začinimo z muškatnim oreščkom.
Kupčke mase polagamo v ponev z vročim oljem, jih ploščato poravnamo in na srednjem ognju pečemo 2-3 minute, da dobijo zlatorjavo barvo, potem jih obrnemo in pečemo še 2-3 minute. Tako postopoma porabimo vso maso. Krokete polagamo na papirnate brisače, da se maščoba odcedi. Po želji postrežemo z jabolčno čežano.